.

.

pondělí 22. června 2015

Losos se špenátem a těstovinami




Jedno z nejoblíbenějších jídel našich dětí. Tak se podělím o ten náš recept. Jednou jsme to jedli v nějaké restauraci a tak nám to chutnalo ,že jsme si recept přivlastnili na "domácí"
 Lososa doporučuji čerstvého ! Dá se nyní koupit hlavně v Lidlu, což mě vělmi těší, protože je to v podstatě běžně dostupný obchod s čerstvými rybami. Nyní jsme ale zkusili i pstruha lososovitého a bylo to také moc dobré ,manželovi to chutnalo i více než samotný losos, souhlasím s ním v tom, že pstruh lososovitý má výraznější "rybí" chuť .






Potřebujeme
1 balíček těstovin
1 losos bez kůže (nebo pstruh lososovitý)
1/2 balení mraženého listového špěnátu
2 smetany na šlehání
1 cibule
1 větší stroužek česneku
sůl, citron, kapary (nemusí být), máslo,
parmazán nebo eidam - nemusí být


Nejprve si uvařím těstoviny na skus, nebo all dente :-) Pekáč si mezi tím vymažu máslem, a vsypu propláchlé těstoviny. Lososa zbavím kůže a nakrájím jej na kostky. Pokapu citronem,
osolím a na másle lehce osmahnu a vysypu na těstoviny.Na téže pánvi osmahnu cibulku,přidám jemně pokrájený česnek, a špenát, který jsme si nechali rozmrazit. Chvílku necháme zteplat a přilijeme obě smetany,osolíme a chvíli povaříme. Potom touhle směsí nalijeme na těstoviny a lososa. Kapary nemus být, ale dodávají tomu tu správnou chuť, takže kdo má rád ať si jich tam dá dle svého uvážení.
 Dáme do trouby zapéct na 180°C na cca 30-45minut.Před koncem posypeme sýrem a nehcáme zezlátnout. Hotovo - dobrou chuť :-)



         Danča



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Wygląda to super. Pozdrawiam.

Anonymní řekl(a)...

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.